Behandelingen

Kronen en bruggen

CEREC: kroon in één dag

Een kroon in één en hetzelfde bezoek aan de tandarts? Dat kan in veel gevallen met CEREC.

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. Het systeem stelt ons in staat om in één behandeling een kroon te maken en bij u in het gebit te plaatsen.

Het systeem bestaat uit: een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurde slijpapparaat. Met behulp van de CEREC scanner scant de tandarts uw mond. U hoeft dus niet meer te "happen". De scan verschijnt vervolgens in 3D op het computerscherm. U kunt zien hoe uw gebit na de behandeling er uit komt te zien en samen met de tandarts kunt u de kleur van uw kroon of brug bepalen. Daarna wordt uw kroon in een speciale slijapparaat gefreesd en in uw gebit geplaatst. 

Er zijn veel voordelen aan de CEREC technologie:

  • u krijgt een esthetische en tandkleurige kroon die volledig aansluit op uw tand of kies;
  • u hoeft niet meer te "happen";
  • uw kroon wordt binnen één dag geplaatst;

Onze praktijk beschikt over het nieuwste CEREC systeem en onze tandartsen hebben jarenlange ervaring met CEREC kronen en facings. 

 

 

De tandarts die samen met u werkt aan een gezond en mooi gebit

Ons team bestaat tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, een endodontoloog en tandprotheticus en behandelt in de regio Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht en Zwijndrecht.

Contact opnemen