Behandelingen

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Een mooi en verzorgd gebit is uw visitekaartje. Hedendaagse tandheelkunde is meer dan gaatjes vullen en tandpijn voorkomen.

U kunt uw gebit bij ons laten verfraaien door middel van stand-, vorm- en kleur correcties als witte kronen, facings en composietvullingen, maar ook met behulp van orthodontie, implantologie, facings of door uw tanden te laten bleken.

​Orthodontie

Orthodontie betekent letterlijk "recht zetten van tanden". Ook op latere leeftijd kan een orthodontische behandelinging ervoor zorgen dat je tanden en kiezen mooi in de rij komen te staan en goed op elkaar passen. Hierdoor ziet je gebit er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar kun je er ook beter mee kauwen, je kunt je gebit beter onderhouden en gaatjes en tandvlees problemen voorkomen. Meer over orthodontie.

Facings

Porselein facings zijn dunne kapjes die over de tanden worden geschoven. Ze zijn gemaakt van porselein en worden verlijmd met je bestaande tanden.

Het is dé oplossing voor verkleurde, scheefstaande of aangetaste tanden. Facings geven je een nieuw en zeer natuurlijk uiterlijk.

Samen met jou kijken we welke tanden voor facings in aanmerking komen. Een facing van porselein is een duurzame oplossing - die gaat tot vijf keer langer mee dan eentje van composiet.

In vrijwel alle gevallen is de behandeling pijnloos zodat een verdoving meestal niet nodig is. Bij een aanvullende tandartsverzekering worden facings meestal vergoed.

Tanden bleken

Als kleurstoffen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie in de tandplak dringen, zien de tanden er donkerder uit.

Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen. Bovendien worden uw tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De tandarts zal uw gebit bekijken en beoordelen of bleken voor u zinvol is en of u het gewenste resultaat zult bereiken. Er zijn verschillende bleekmethoden. Afhankelijk van de aard van de verkleuring en de oorzaak van de verkleuring zal de tandarts een bepaalde methode toepassen.

De tandarts die samen met u werkt aan een gezond en mooi gebit

Ons team bestaat tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, een endodontoloog en tandprotheticus en behandelt in de regio Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht en Zwijndrecht.

Contact opnemen